Petec Solar: LORENZ montagesysteem

 

Sinds 2008 werken wij met LORENZ® montagesysteem voor schuine daken

Of het nu gaat om de montage op schuine of platte daken, om wind- of sneeuwbelasting, om hoogtecompensatie of om architectonische eisen – ons montagesysteem LORENZ® biedt een maatwerkoplossing voor alle eisen die PV- installaties stellen. Montagesysteem LORENZ® is het resultaat van ruim 28 jaar ervaring met zonne-energie. Dat heeft ervoor gezorgd dat het product niet alleen flexibel en doordacht, maar vooral ook buitengewoon veilig is.

Veiligheid is ons credo, dat begint reeds bij de planning

De LORENZplanner maakt het LORENZ® systeem absoluut uniek. Met deze software kan uw installateur een op maat gemaakte planning voor de montage maken en een individueel en compleet statistisch rapport opstellen. Zo zorgt de LORENZplanner niet alleen voor veiligheid; de software is ook de basis voor rechtszekerheid en voordelige verzekeringspremies.

Goede vooruitzichten, de planning van de panelen

Intelligentie doet geen concessies en denkt vooruit. Geheel met het oog hierop hebben gebuikt Petec Solar de software, waarin systeemgedachte tot uiting komt en die de benodigde ontwerptijd aanzienlijk verkort. Om de ontwerpsoftware LORENZplanner te karakteriseren, volstaat eigenlijk één korte zin: Het dak op het lijf geschreven. En hoe vanzelfsprekend dit ook klinkt, het is precies waarin de software zich onderscheidt. De software is door de ingenieurs van LORENZ® speciaal ontwikkeld voor het berekenen van ontwerp- en opbouwgegevens voor zonnestroominstallaties en levert meerwaarde door het standaardiseren en aanvullen van de documentatie.

De systeemgedachte: Niet het een of het ander, maar beide

Het LORENZ® montagesysteem is flexibel, doordacht en vooral buitengewoon veilig. Het veiligheidsaspect speelt namelijk in alle componenten van het LORENZ® systeem een centrale rol. Of het nu om steunhoeken, dakhaken, multikoppen, profielen of klemmen gaat. Alle elementen voldoen aan de hoogste materiaaleisen, zijn systematisch op elkaar afgestemd, veelvuldig getest en zijn gecertificeerd door de Duitse technische keuringsdienst TÜV en de Duitse bond voor elektro- en informatietechnologie (VDE).
Wij zijn heel zeker van onze zaak.

De garantie van LORENZ® en Petec Solar

Niet alleen de Duitse technische keuringsdienst TÜV, de Duitse bond voor elektro- en informatietechnologie (VDE) en het Duitse keurmerk RAL Solar staan borg voor de veiligheid van het LORENZ®systeem, wij doen dat ook en geven u 10 jaar garantie op het gemonteerde systeem en alle componenten.

De dakhaak

De dakhaken van LORENZ® zijn met behulp van de modernste methoden en in samenwerking met de FH Köln ontwikkeld. Ze bestaan feitelijk uit drie elementen: de steunhoek, de basisplaat en de arm. Met behulp van belastingtests en analysen van het krachtverloop kon de constructie worden geoptimaliseerd en een mogelijke overbelasting worden uitgesloten. Het resultaat is dat de dakhaak uitzonderlijk stevig is. Dit wordt ook bevestigd door verschillende certificaten van onafhankelijke instituten. Vergelijkend onderzoek heeft aangetoond dat er slechts één dakhaak is die net zo sterk is als de LORENZ-dakhaak. En dankzij onze innovatieve stabiliserende ’steunhoek’ is de LORENZ-dakhaak tegenwoordig zelfs sterker dan die andere.

De multikop

De profielkoppeling via de nieuw ontwikkelde multikop beperkt de variatie in dakhaken en optimaliseert het krachtenverloop voor verschillende wind- en sneeuwzones. Bovendien zorgt de multikop voor een verbeterde vereffening van hoogteverschillen van het dak. Dat maakt de multikop tot een kernonderdeel van LORENZ®. De multikoppen worden in een dusdanige stand geplaatst, dat de profielen parallel aan de nok resp. dakgoot en van bovenaf in het U-profiel van de multikop worden vast geklikt.

Lorenz profielen

LORENZ® biedt in plaats van een universeel profiel, voor elke situatie het optimale profiel. Alle profielen hebben een hoge draagkracht bij een gering gewicht. De toepassing van hoogwaardige legeringen maakt van de profielen een stevige verbinding. De profielverlenging met inwendig verschuifbare profiel koppelstukken voorkomt de zwakke punten van vergelijkbare systemen, omdat ze dezelfde torsiebestendigheid hebben als de profielen zelf.

Terug naar montagesystemen

Zonnepanelen Petec Solar: Uw partner in zonnepanelen en PV installaties!

ZONNEPANELEN