Petec Solar: Topmerken montagesystemen

 

De duurzame bevestiging van de zonnepanelen stelt grote vereisten aan de constructie en aan de kwaliteit van het montagesysteem. Of het nu gaat om de montage op schuine of platte daken, om wind- of sneeuwbelasting, om hoogtecompensatie of om architectonische eisen, Petec Solar biedt een maatwerkoplossing voor alle eisen die aan de duurzaamheid van het gebruikte montagesysteem worden gesteld.

TÜV geteste kwaliteit en veiligheid

Petec Solar let op de best mogelijke kwaliteit van het materiaal en op de zorgvuldige afwerking van de montagesystemen. Alle onderdelen zijn statisch geoptimaliseerd en door de TÜV gecertificeerd. Bovendien worden zij regelmatig aan omvangrijke materiaal- en veiligheidstests onderworpen.

Maatwerk

Montage van zonnepanelen dient niet snel maar wel vakkundig te gebeuren met de juiste materialen, Petec Solar levert en monteert alle systemen met statische rapporten, overzichtstekeningen en de bijbehorende berekeningen. Onze toegepaste montagematerialen is het resultaat van ruim 28 jaar ervaring met zonne-energie door de fabrikant. Dat heeft ervoor gezorgd dat het product niet alleen flexibel en doordacht, maar vooral ook buitengewoon veilig is voor u en uw PV-systeem.

Juiste keuze

De juiste keuze van het toegepaste montagemateriaal is van diverse facetten afhankelijk:

  • Schuin-/plat- dak
  • Dakbedekking
  • Hellingshoek
  • Windrichting en daarbij behorende windbelasting
  • Sneeuwbelasting
  • Etc

Onze merken montagesystemen

 

FlatFix Fusion heeft de efficiëntste installatietijd in de markt. Daarnaast is FlatFix Fusion ook zeer betrouwbaar en bent u altijd gedekt met onze unieke garantie van 20 jaar. Flatfix Fusion is een product van Esdec, één van de grootste Nederlandse producenten van constructiemateriaal voor zonnepanelen. De producten van Esdec zijn uitgebreid getest door gerenommeerde keuringsinstituten zoals TUV Rheinland.

LEES MEER

Sinds 2008 werken wij met LORENZ® montagesysteem voor schuine daken
Of het nu gaat om de montage op schuine of platte daken, om wind- of sneeuwbelasting, om hoogtecompensatie of om architectonische eisen – ons montagesysteem LORENZ® biedt een maatwerkoplossing voor alle eisen die PV- installaties stellen. Montagesysteem LORENZ® is het resultaat van ruim 28 jaar ervaring met zonne-energie. Dat heeft ervoor gezorgd dat het product niet alleen flexibel en doordacht, maar vooral ook buitengewoon veilig is.

LEES MEER

Waarom niet op het zuiden oriënteren?
Oost-west zonnepanelen onderscheiden zich omdat traditionele zonnepanelen op een plat dak meestal zo geplaatst worden dat de opbrengst per paneel maximaal is. In Nederland betekent dit, dat de panelen onder een opstelhoek van ca 35º en gericht op het zuiden worden geplaatst. Door deze manier van plaatsen ontstaat er schaduw val achter het paneel, waardoor een volgende rij panelen verderop geplaatst moet worden Door de noodzakelijke onderlinge afstand tussen de paneelrijen, is het op te wekken vermogen per vierkante meter plat dak relatief laag. Bij Oost-west zonnepanelen is hier de winst te halen.

LEES MEER

Een zonneschans van Petec Solar wordt geheel op maat vervaardigd. Er worden meerdere zonnepanelen in een aaneengesloten vlak geplaatst, met zonnepanelen boven en naast elkaar. Een voorbeeld is een constructie op een garage dak (3,5m x 7,5 m) waarbij 2 rijen van ieder 7 panelen worden gemonteerd, maar ook kunnen er (zeer) grote constructies worden gemaakt met tientallen panelen. Doordat wij zonneschansen voor u op maat maken, kunnen we rekening houden met uw specifieke eisen.

LEES MEER

Zonnepanelen Petec Solar: Uw partner in zonnepanelen en PV installaties!

ZONNEPANELEN