Petec Solar: SolarEdge omvormers

 

SolarEdge staat voor een hoger rendement van uw zonnepanelen welke zelfs in schaduw gebieden een hogere opbrengst garanderen. Met SolarEdge beschikt elk zonnepaneel over een apparte MPP-tracker (Powerbox) dat voor een optimaal rendement per paneel zorgt, dus indien 1, 2 of meerdere zonnepanelen zich in de schaduw bevinden zullen de andere zonnepanelen hun volledig rendement geven. Dit in tegenstelling tot conventionele omvormers waarbij de hele string hinder ondervindt.

Voordelen SolarEdge

  • Ideaal en hoog rendement bij zonnepanelen installaties met een andere hellingshoek, een andere oriëntatie of bij last van (deeltijd) schaduw
  • De prijs van de SolarEdge omvormer is zeer scherp vergeleken met andere micro-inverters /schaduw omvormers
  • Zorgt voor een hoger rendement bij de zonnepanelen, doordat er per zonnepaneel een MPP tracker is aangesloten
  • Vooral bij ongunstige daken is het rendement veel hoger dan bij omvormers welke met één of twee MPP trackers werken (de normale omvormers) en één of twee strings werken, dit kan wel oplopen tot 25% hoger rendement
  • Hogere veiligheid door veilige spanning van gelijkspanningsstring (zonnepaneel string)

SolarEdge Opbouw

Een SolarEdge omvormer kenmerkt zich door een gecentraliseerde omvormer met een aparte powerbox per zonnepaneel, hierdoor wordt een rendement verhoging van gemiddeld 5 tot 20% verkregen daar elk paneel over zijn eigen MPP-tracker beschikt.

SolarEdge optimizer

SolarEdge optimizers zijn slimme DC/DC omvormers die door middel van een constante meting van het maximale powerpoint van zonnepanelen de maximale opbrengst uit ieder individueel paneel halen.

Verder wordt van alle SolarEdge optimizers in een zonne-energiesysteem de opbrengst gemeten en deze gegevens worden verzameld en gepresenteerd via het monitoring portaal van SolarEdge. Hierdoor wordt een nauwkeurige resultaatwaarneming vastgelegd op module niveau. Door deze efficiënte systeembewaking wordt een maximale opbrengst gegarandeerd. Iedere SolarEdge power optimizer is voorzien van de unieke SafeDC™ optie, waardoor de DC spanning van het zonnepaneel automatisch wordt afgeschakeld wanneer de netspanning of de omvormer uitvalt.

De MPPT per module maakt een zeer flexibele systeem lay-out mogelijk. Verschillende oriëntaties, verschillende hellingshoeken, verschillende module types (ideaal om eventueel “oude” installaties uit te breiden), alles kan op een string.

Wanneer u zowel SolarEdge omvormers als SolarEdge Power Optimizers gebruikt (aanbevolen) dan krijgen de Optimizers automatisch een vaste string spanning, waardoor installateurs nog meer flexibiliteit krijgen. Het is dan ook mogelijk langere strings te gebruiken en strings van verschillende lengtes te gebruiken waardoor echt een optimaal systeemontwerp mogelijk is.

Als alternatief kunnen, door gebruik van de nieuwe onafhankelijke optimalisatie technologie (IndOP™), Power Optimizers direct op ieder type omvormer worden aangesloten zonder dat het nodig is om een extra hardware interface te gebruiken. De SolarEdge Power Optimizers hebben 25 jaar fabrieksgarantie. De SolarEdge omvormers hebben 12 jaar fabrieksgarantie.

SolarEdge omvormer

Met de SolarEdge hebben we een uniek product in ons assortiment. De SolarEdge omvormer werkt zoals reeds boven vermeld in combinatie met de PowerBox. Bij deze omvormer heeft elk zonnepaneel zijn eigen MPP-tracker (PowerBox) en is de voltage van de omvormer vastgezet waardoor er rendementen van meer dan 98% gehaald kunnen worden. Omdat elk zonnepaneel afzonderlijk zijn vermogen levert, heeft schaduw of een vervuild zonnepaneel veel minder invloed op het hele zonne-energiesyteem. Op ongunstige daken kan het SolarEdge systeem jaarlijks tot 25% meer rendement halen dan gebruikelijke omvormers. De omvormer heeft standaard een garantie van 12 jaar en deze kan uitgebreid worden naar 20 jaar. Op de PowerBox zit 25 jaar garantie.

SolarEdge Monitoring

SolarEdge omvormers hebben standaard de mogelijkheid om via de SolarEdge monitoring portal in te loggen en realtime de installatie te monitoren.

Zie de instructiefilm voor een voorbeeld

Terug naar omvormers

Zonnepanelen Petec Solar: Uw partner in zonnepanelen en PV installaties!

ZONNEPANELEN